Slutspurt!


Mina minuter som supersökare är räknade. 53 kvar för att vara exakt (när detta skrivs). Har rensat ur min hylla på papper och äckliga gamla vattenflaskor. Så det återstår bara att hålla ut sista stunden och sedan lämna in tangentbord och nyckel-taggarna. Just like that så är detta kapitel i mitt liv över. Just like that. Nå, nog om det.

Idag är det nyårsafton, vilket nog inte undgått speciellt många. För min del blir det middag hos svärföräldrarna och sen blir det lite singstar och mys med några brudar, får väl se vilka vi blir. Får även se vad som händer sedan, om det blir utgång eller vad som hittas på.

Nu är det endast (tar länge att skriva inlägg mellan alla samtal) 27 minuter kvar här!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!
Publicerat: 2009-12-31 @ 15:18:39


Näst sista dagen..

Sitter här på jobbet när tanken slog mig. Imorgon är sista dagen på detta jobb. Samtidigt som det kommer bli så J*VLA skönt så känns det lite konstigt. Kommer knappast sakna att sitta fastkedjad här framför datorn, men jag har ju ändå jobbat här över ett år, så det kommer nog bli lite tomt ändå. Dock en, i grund och botten, bra tomhet. Bland annat Hanna, David och Viktoria vet nog vad jag pratar om!

Just i denna stund har jag ganska precis lite mer än 6 timmar kvar totalt i denna byggnad. Måste komma ihåg att rensa ur hyllan, slänga allt skräp man samlat på sig, lämna igen lurar och tangentbord. Tomt med skönt som sagt. På samma gång som vi lämnar det gamla året bakom oss så passar jag på att slänga med det gamla jobbet i det förflutna. Nytt år = nya möjligheter och förhoppningsvis ett nytt jobb. Kanske i ett nytt land också?

 

Publicerat: 2009-12-30 @ 20:21:27


21 december


Någon mer än jag som inte kan förstå att det är julafton om 3 dagar? Eller om 3 dagar är ju i princip julafton över till och med! Och ingen julkänsla har jag då heller. Det är varken enkelt eller kul att bli vuxen ska jag tala om. Man måste jobba, laga mat, betala räkningar och man har världens problem bara att få sig lite julkänsla. Det är väl inte såå mkt begärt ändå? Jag har iallafall gjort världens längsta spotify-spelningslista, BARA med julmusik som snurrar runt, runt, runt hela eftermiddagen och kvällen.

På onsdag kommer iallafall alla mina 3 grabbar vara här, vi ska slå in julklappar, julfika, lyssna på julmusik och julrimma hela kvällen. Det kommer garanterat bli skitmysigt och kul, sist vi alla var samlade var i augusti, så det händer inte så ofta nu för tiden. Det blir väl bara mer och mer sällan i framtiden också. Där är också en nackdel med att bli vuxen - alla flyttar på olika håll och inget är lika bra som förr! Men man får ta tillvara på dom tillfällen som ges, och jag är säker på att det kommer bli väldigt bra. Och om jag inte lyckas få någon julkänsla då så är det väl bara att ge upp? För mer juligt än så blir det väl inte?!
Publicerat: 2009-12-21 @ 19:03:28


15 december

Usch vad tiden går, och jag tar mig aldrig tid att blogga! Om 9 (!!) dagar är julen här och jag tycker det var nyss man fick tända det första ljuset i adventsljusstaken. Som tur är så har jag ryckt upp mig vad det gäller julklappsinhandlingen, bara några få kvar nu, då ett stort paket damp ner i brevlådan idag. Och vädergudarna verkar också ha insett att julen stundar, då snön mer eller mindre vräkt ner vissa stunder idag. Det tackar vi för. Egentligen är jag inte så mycket för snö, men man kan ju inte fira jul utan snö, så enkelt är det. Plus att det blir så ombonat och mysigt när det ligger några cm på backen, jag kräver inte mer.

Btw, jag fick nyss veta via facebook (källan till allt nu för tiden) att inga mindre än Kent kommer till PDOL! Och jag som hade gett upp hoppet totalt om den där (ursäkta fördomen) fjortisfyllefestivalen. Men nu jäklar kan dom räkna med mig! Jag som hade tänkt åka ner till gbg och kolla på dom/hälsa på bror, slipper ju spendera alla mina akassepengar på det, då kan jag spara dom istället och ta budgetversionen i Piteå. Perfekt!

Nu ska jag se om jag kan laga någon middag och min lilla sambo som är på träning. Fast som alla vet så kan jag ju inte laga nåt annat än curry-köttfärs, och det gjorde jag igår. Så troligen är det inte så uppskattat om jag ställer mig och lagar samma sak igen, eller vad tror ni? Nå, mat var det!
Publicerat: 2009-12-15 @ 18:20:29


12 december

God afton! Jag har haft fullt upp med diverse grejer både idag och igår. Det blir lätt så när man är ledig. Sprang runt halva dagen på stan igår med lillebror. Vi shoppade en del julklappar och delade med oss av julklappstips till varandra. Så nu har jag nog full koll på alla julklappar jag ska ge detta år, måste bara komma mig för att lägga några beställningar på diverse internetsidor, innan det blir för sent. Det är ärligt talat inte lika roligt att julshoppa på internet, man tappar stämningen. Men man spar ju galet mycket tid, men framför allt pengar!

Idag då? Jo jag ställde klockan, gick upp tidigt (för att vara helg) och skyndade mig iväg till mammsen. Det var nämligen planerat kakbak hela dagen. Och jag måste säga att det var tur att vi satte igång i tid - 8 sorter blev det och det tog väl typ 6 timmar, hehe. Men det är mysigt och det blir så himla gott när man gör hemmagjorda lussebullar och pepparkakor, jämfört med dom man köper. Nu är iallafall hela frysen fylld, från golv till tak, med mumsigt julfika. Mamma ville att jag skulle ta med mig ännu mer, men jag tyckte att hon minsann kunde behålla en del också.

Nu ska vi titta på fotboll och fortsätta i tvättstugan, natti natti!
Publicerat: 2009-12-12 @ 22:33:15


10 december

Då var det omtalade vaccinet äntligen insprutat i min stackars vänstra arm. Satt och käkade lunch i godan ro när min sambo ringer och säger att det inte är någon kö what so ever, och att jag borde komma dit. Sagt och gjort, slevade i mig maten på 2 minuter och stegade iväg till kyrkans hus. Fick ställa mig typ först i kön (why?) och typ 5 minuter senare var det gjort. Och som jag gruvat mig, och jag som är så rädd för sprutor. Men det var ju faktiskt inte alls så farligt. Bara lite.

Några biverkningar ännu då? Nja, jag vet inte om jag inbillar mig, men jag känner mig lite märklig i armen, plåstret har blödig igenom och vänsterhanden är märkbart varmare än högern. Så ännu är det inte så farlig. Hoppas inte att min lediga dag imorgon blir förstörd av typ feber eller huvudverk, som enligt pappret man fick, räknas som mycket vanliga biverkningar. Bara hålla tummarna att man har en kropp av stål som inte tar nån skit.

Publicerat: 2009-12-10 @ 14:08:10


9 december

Idag är det min namnsdag, for your information. När jag var liten och hade paketkalender fick jag alltid en lite finare och bättre present just den 9:e. Man hade det så bra när man var liten, det kommer nog alltid heta att det var bättre förr. MEN!! Något som jag läste idag, som blir bättre i framtiden är, att i oktober så försvinner världens mest värdelösa mynt - 50 öringen. Finally, måste jag säga, den är bara ivägen och man vet ändå inte var man ska göra med den. Minns ni när den silvriga 50-öringen försvann? Då var det väldigt många som inte växlade in dom, flera miljoner gick upp i rök. Läste däremot att denna gång så skulle någon av alla tusentals välgörenhetsorganisationer göra en 50-örings insamling. Väldigt smart, då ingen egentligen vill ha dom enerverande små mynten, så kan dom göra en massa nytta istället.

Imorgon är det exakt 2 veckor till julafton, och jag har börjat inse att julklapparna nog inte kommer att köpa sig själva. Har fortfarande bara köpt en enda, men jag slutar rätt tidigt den 23:e, så jag hinner köpa dom då. Nemas problemas!

Publicerat: 2009-12-09 @ 21:40:36


8 december..

..och det börjar bli dags att köpa julklappar! Än så länge har jag bara handlat en enda, och det kommer man inte långt med. Jag skyller på mitt oplanerade jobb, med så märkliga tider, och på att dygnet har för få timmar då man ids göra något. Jag hinner inte ens åka och handla mat, för det är jobb, sport man måste titta på, och sen måste man ju själv hinna träna nån gång också. Kanske att något hinns med imorgon, annars får allt bli på fredag, då jag är ledig HELA långa dagen (om man klarar sig utan mat tills dess vill säga). Då ska jag även hinna en sväng på stan med lillebror också, vilket kommer bli väldigt kul då jag inte ser honom så ofta nu för tiden.

Nu till det bästa av allt: igår pyntade jag min nya fina underbara julgran, och den är så fin och vacker. Alldeles lagomt stor, lagomt många pumlor, lagomt många lampor, och precis lagomt med glitter och istappar ♥ När jag bodde hemma brukade vi inte pynta granen förän några dagar innan självaste julafton, men jag tycker alltid att det har varit så mysigt med granen. Så nu när jag får bestämma själv, så åkte den upp snabbast möjligt. Mer av det goda är väl alltid okej?!

Nu har jag nog ätit för mycket chokladkalender, så jag är galet törstig. MÅSTE ha vatten, eller kanske saft, det är godare.. Anyways, ha en mysig tisdagskväll, snart är det helg och jul, tiden går fort skall ni veta. Later!
Publicerat: 2009-12-08 @ 22:11:41


6 december

Julkänslan börjar nu tränga sig på lite försiktigt. Och det är faktiskt 18 dagar kvar till jul, så jag är säker på att den hinner hitta rätt innan den stora dagen.. Fast allt beror ju på vad man sysselsätter sig med. Idag tillexempel har jag och mamma varit på en mysig julmarknad på Hägnan, och på vägen hem åkte vi förbi och köpte en julgran och en massa pumlor och glitter. Jag kunde inte hålla mig mer än några timmar, så julgranen står nu uppe! Däremot har jag ingen belysning till den ännu, så pyntningen får vänta tills imorgon. Det är endast 2 pumlor och topp-prydnad som är på plats. Men den är så vacker, och den kommer bli så perfekt när den får lampor imorgon.

Nu ska jag försöka få min sambo att göra något annat än ligga i soffan och glo på fotboll. Kanske muta han med lite glögg och pepparkakor?
Publicerat: 2009-12-06 @ 19:54:25


5 december

Åh ett sånt perfekt julklappsshoppingdag det (kunde) ha varit idag, perfekta förhållanden, minst sagt; lördag, början på december, -2 grader ute, ordentligt snöfall av stora snöflingor och julpynt överallt. Förstår ni att det inte kan bli bättre? Tyvärr måste man gå till jobbet ibland också, så jag hoppas att nästa helg bjuder på samma underbara julklappsköpsinbjudande förutsättningar.

Jag har just precis avslutat dagens skift på jobbet, menn bussen går inte förän om drygt 20 minuter så jag chillar lite och ska ta en liten promenad i vintermörkret också hade jag tänkt mig. När jag kommer hem blir det glögg och pepparkakor, kanske även lite chokladkalender som jag glömt de senaste dagarna?

nu är det dags att dra sig hem till älskade sambo. Han kom med mat till mig och hade med en jättefin blomma till mig, underbara älsklingen, han är så söt! Då blev jag på lite bättre humör iaf, annars är det inte mkt att hurra över när hela ens perfekta julklappslördag går åt till jobb.

Ha en mysig lördagskväll, önskar tomte-Elin

Publicerat: 2009-12-05 @ 19:05:22


4 december


Och jag som hade tänkt vara såå hilma duktig idag! Jag hade bokat tvättstugan 07.00 (!!), så jag gick upp strax efter 7, packade tvätten i IKEA-påsar, plockar fram påsen där tvättmedlet brukar vara - observera BRUKAR. Där fanns nämligen inget tvättmedel, nej för det tog minsann slut förra gången. Och duktig som man är har man såklart inte noterat det, utan bara slängt kartongen och tänkt "jaha, där var det slut", inte en endaste lite tanke på att man kanske måste köpa nytt. Kändes så onödigt när jag var inställd på att göra bort den jäkla tvätten jättetidigt när man har megalång sovmorgon.. Nå, det var väl inte hela världen, bara att sova igen.. vilket iofs inte är så illa det heller!

Jag har iallfall varit lite duktig och dammsugit och plockat ut alla skitäckliga kompostsopor, så nu kan jag med gott samvete lägga mig i soffan och lata nån timme innan det är time to go to work.
Publicerat: 2009-12-04 @ 14:11:24


3 december



tomtefar njuter av snön!

Ser ni vilken jättefin och julig design jag har fixat till min blogg igår?! Det var ju skitenkelt, bara ändra lite färger tills man blir nöjd. Att jag aldrig gjort det tidigare.. Jag tyckte inte att den gröna skogen passade så bra nu i vita och juliga december.

Sitter just nu på jobbet, jobbar till 2230 vilket är både jobbigt och skönt. Jobbigt eftersom att hela kvällen är förstörd och det inte går några bussar hem. Skönt för att det är lugnt både i luren och runt omkring en. Fast man blir ganska snabbt uttråkad, önskar att jag hade en målarbok eller liknande att sysselsätta mig med. Kanske måste springa iväg och köpa en på konsum på rasten?

Idag är det bara 21 (!) dagar till jul, det verkligen springer iväg, snart är man där och har öppnat alla julklappar och inser att det är ett helt år till nästa gång. Lika tråkigt varje gång. Fast vi brukar ha dubbla julaftonar, pga den splittade familjen, men det gör inte mig något, hehe. Då får man ju dubbelt av allt det goda som julen har att bjuda på.

Vad har jag gjort för något juligt idag då? Ja, kollat Greveholm, käkat peppercookies och öppnat lucka 3 i chokladkalendern såklart. Har inte orkat göra något annat vettigt, vaknade 11.30 och kände mig allmänt omotiverad till allt. Så det fick bli en lat-dag helt enkelt.

Ha en trevlig torsdagskväll, imorgon är det fredag gott folk!

 

Publicerat: 2009-12-03 @ 20:51:20


2 december

min underbara, perfekta julstjärna!


Har inlett denna månad med två lediga dagar och två jobbiga träningspass = FANTASTISKT! Imorgon är det däremot jobb som gäller = inte lika fantastiskt.. Idag har jag iallafall tagit mig i skinnet och satt igång med alla julkalendrar - 2 chokladkalendrar och kollat på del 1 & 2 av Mysteriet på Greveholm. December är verkligen inte samma sak om man inte har luckor att öppna och julkalender att titta på! Och för er som undrar så är det bara 22 dagar kvar till julafton. Någon mer än jag som längtar? Jag kan bara inte låta bli att älska julen - alla tända ljus, vandra runt på stan och köpa julklappar, bra filmer på tv, mys med familj och vänner, det underbara julpyntet.. ja, listan kan göras lång. Jag hoppas bara att jag lyckas fånga den där eftertraktade och omtalade julkänslan som man alltid hade när man var liten, då blir allting dubbelt så bra!

Nu är min sambo på fotbollsträning (ja, det ska minsann börjas i tid) så innan Grey's börjar så tänkte jag ge The Sims 3 en ärlig andra chans. Men jag tror aldrig att det kommer vara lika bra som 2:an, då jag egentligen inte förstår mig på 3:an. Men jag ska försöka iallafall.

Ha en mysig 2:a december-kväll!
Publicerat: 2009-12-02 @ 20:39:17


1 december

Jag måste inleda med att säga ett stort GRATTIS till Hannie, som efter allt för lång väntan nu ÄNTLIGEN fyller 20 år idag! Och som belöning för sin långa väntan har världen gett henne flera cm snö under natten, som hon velat ha så länge.

Det är väl ingen som missat att det snart är jul snart? I söndags blev det officiellt lagligt att börja plocka fram adventsstjärnor och smygpynta lite. Det blir så mysigt när man sätter upp stjärnor, ljusslingor, och ljusstakar! Var och julpyntsshoppade igår och hittade en massa fint som har förgyllt lägenheten. Idag kommer jag att återuppta jakten på den perfekta julstjärnan som ska hänga i fönstret i vardagsrummet, eftersom att alla jag hittills har sett har varit så fula. Och ja, det är väldigt viktigt att den är perfekt.

I övrigt så har jag beslutsångest angående julgran. Ska jag vara våghalsig och köpa den där vita och glittriga granen med rosa pumlor, eller ska jag köra på det traditionella med grön gran och röda pumlor? Oerhört svårt val måste jag erkänna.. Nu ska jag gå och öppna lucka 1 i mina chokladkalendrar, God första December gott folk.
Publicerat: 2009-12-01 @ 13:34:05



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!