Bäst hittills

Idag har vi varit en sväng till Haag. Åkte genom halva landet på typ en timme. Haha, det är så galet litet här så man förstår inte. Att åka genom halva landet här är inte ens som att åka till Schtaaan (skellefteå) hemma! Nå, i Haag hände det inte så mkt, hälsade på en bekant till Abu som bjöd på jättemumsig mat. Sen satt vi där och babblade och så. Resten av dagen har spenderats i bilkö och i trafikljusväntande köer. Trafikkaos kan man lätt kalla det! Imorgon blir det liiiiite shopping, fotbollsmatch och eventuellt Belgien. Men det är inte säkert ännu. Vi får se helt enkelt. Men något som är säkert är iaf att jag inte kommer att lämna Belgien utan choklad!

Till saken - bäst hittills top 4
1. pancakes med nutella - vem anade att det kunde vara så gott?!
2. Jag fick en riktig Ghana-landslagströja av Abu!!
3. Alla söta små hus. Som en sagostad. Och alla kvarter är lika gulliga men ändå totalt olika!
4. Kanske det bästa av allt - 700 ml smirnoff ice för under € 3! Ska se till att minst ett par stycken följer med hem!
Publicerat: 2009-10-30 @ 22:29:25


INTERNET!


Har inte haft internet på några dagar nu, därför har det varit lite taskig uppdatering hära. Så därför blir det ett lååångt inlägg nu med det som jag skrivit under dagarna i samma inlägg här.

Godmorgon Torsdag. Det är lite svårt att hålla reda på dagarna när man är ledig och ute och flänger. Egentligen spelar väl dagarnas namn inte så stor roll, men det är ju bra att ha lite koll iaf!

 

Nå igår vart det inget Amsterdam. Vi vandrade istället runt i den "lokala stan" som var rätt liten men jättemysig och fin. Det fanns en fin park där dom hade getter, får, ankor, hönor, katter.. så det var väldigt kul, speciellt för Abus dotter Imani som snart är 2 år. Vi hann även en sväng till ett annat centrum vid tågstationen och universitetet. Där myllrade det av studenter och därmed även cyklar. Dom hade väääldigt smarta cykel-parkeringshus med flera våningar. Mycket spännande, i know, men dom var faktiskt väldigt imponerande! Vi gick sedan och käkade på McDonalds (så blir det när det inte finns max). Jag skäms nästan lite, men vad tusan gör man?!

 

Sen stack vi hem igen och hängde, blev även en liten kvällspromenad i området där vi bor, så nu hittar vi jättebra här. Synd bara då att vi sticker härifrån redan kväll, men vi kommer tillbaka på söndag!

 

nästa inlägg från senare samma kväll:

Idag torsdag har varit en väldigt mysig och lugn dag. Efter att vi vaknat och allt det där vanliga så gick jag och darling in till staden igen, om man nu egentligen kan kalla det för stad? Som sagt väldigt liten men mysig och så. När det vart dags för lunch verkade det som att vi var de enda som var hungriga i hela stan, alla restauranger var nämligen stängda och klockan var typ 11.30. Konstigt tyckte vi, så vi hoppade på bussen och åkte mot Leiden centralstation där vi var igår. Där hittade vi en restaurang där dom hade pancakes, mums! Vi käkade dom med nutella på och det var riktigt gott faktiskt, hade väl inte trott det men tydligen så! Efter det har det inte hänt så mycket, vi åkte hem, socialiserade med vår hollandfamilj och packade om väskorna. Nu har grabbarna åkt iväg till någon sjukgymnast eller vad det nu var, så jag, Yolanda och Imani är kvar här och försöker få internet att fungera igen. Synd att vi inte är speciellt tekniska..

 

Ikväll när boysen kommer tillbaka åker vi till deras träning och sen bär det av in mot Amsterdam där vårt hotell väntar på oss. Det gäller att lyxa till det lite när man väl åker iväg på semester, vem vet när vi kommer oss iväg nästa gång?!

 

Så morgon blir det shopping på allvar i storstan (hoppas jag). Fast det är väl inte det lättaste när man har en suckandes sambo som sällskap. Ska försöka så gott det går iallafall. Han har ju köpt 2 nya fotbollsskor idag så då måste han ju låta mig shoppa lika mycket. Minst. Nå vi får väl se hur det går!

 

Nu är det dags för lite mat, ha en fin torsdagskväll!


Publicerat: 2009-10-30 @ 09:42:05


Amsterdam

God morgon! Idag råkar jag befinna mig i Amsterdam, inte helt olpanerat iofs. Vi landade igår strax efter 18.30 och åkte då raka vägen till fotbollsplanen, vad annars liksom?! När vi klev ur bilen hade jag ingen jacka på mig och insåg att man faktiskt inte heller behövde det då det var 14 grader varmt! Förstår ni hur lyxigt det är med 14 grader i (nästan) november? Men efter en timmes fotbollstittande blev det ganska kallt..
Idag blir det att vandra runt lite här i området och kolla på alla söta hus som finns här, ser nästan ut som en liten sagoby! Och i eftermiddag åker vi väl förhoppningsvis in till Amsterdam för lite shopping och kanske käka någon god middag för att fira våran 2-års dag då det inte blev så mkt av det igår när vi egentligen borde ha gjort det!
Nu ska jag hoppa in i duschen så man hinner göra något idag, ha en fin tisdag!
Publicerat: 2009-10-28 @ 08:42:30


Skodrömmar

Förstår ni vilken tur det är att skopunkten inte finns i denna stad?! Det är ju dom som har "tag 3 betala för 2" samtidigt som dom har massvis med snygga skor och riktigt bra priser. Alltid när jag är i haparanda/ikea får jag med mig MINST ett par skor därifrån, ofta 3. Nu har dom fått in lite snygga höstnyheter och det finns några som är galet snygga som jag bara MÅSTE ha! ett par boots och ett par.. ja, dom var i kategorin "sandaletter". Svarta, klackade, nitdetaljer. Vad mer kan man önska sig?!
  

Skopunkten i sundsvall får se upp!

Publicerat: 2009-10-23 @ 15:00:05


denna sjukvård..

På det jobbet som jag har så lär man sig väldigt snabbt två saker. För det första riktnummer. För det andra att det inte är någon ordning - what so ever - på sjukvården i detta jäkla land! Några exempel på synonymer på ordet vårdcentral: läkarhus, läkarmottagning, cityakut, närakut, närsjukhus, hälsocentral. Observera att detta endast är ett fåtal av de tusentals olika namn som finns. Och inte nog med detta, alla har också olika avdelningar, telefontider och organisationer. Som sagt - INGEN ordning, man blir helt tokig ibland. Plus att folk gärna säger stadsdelen dom ligger i istället för staden och antar att man vet vilken stadsdel som ligger i vilken liten håla. Hallå, jag är väl ingen maskin?

Nå till saken. I morse skulle jag boka en tid på min vårdcentral inne i stan. Ringer dit, berättar mitt problem och får då höra att dom inte har några akuttider tillgängliga idag. Jag bilr istället hänvisad till mjölkuddens vc. Ringer och får det jätteroliga beskedet att "abbonenten inte tillgänglig, åter igen imorgon 13.00" Va fan, ser sen på hemsidan att dom endast har 30 minuters telefontid varje dag. Hur tusan tänker man då?! Knappast någon som planerar vilken tid dom ska bil sjuka och ännu mer knappast någon som kommer ihåg dom jäkla telefontiderna!

Slutar med att jag ringer till min gamla goda örnäsets vårdcentral. Där får jag prata med en supertrevlig sköterska som frågar en massa frågor om min "sjukdom" och förklarar sedan att jag inte ens behöver komma dit utan att han ska skriva ut ett recept så jag kan hämta medicin på apoteket senare i eftermiddag. UNDERBART!

Min fråga är då - varför kunde dom inte göra det från första början på stadsvikens?
Min slutsats - bara för att vårdcentralerna ligger i samma stad och under samma landsting så betyder det inte att dom är "samma sak" dom verkar göra precis som dom vill!

Nu - jobb
Sen - optikern & apoteket!
Publicerat: 2009-10-21 @ 15:43:54


Glasögonorm?

Imorgon ska jag gå till oprikern. Klockan 17.00 kommer mitt framtida öde att klargöras - glasögon eller inte glasögon. Jag som alltid har trott att mina ögon har varit odödliga och 100% perfekta. Men nu är motsatsen nära på bevisad. Jag är lite rädd. Kommer jag se ut som en tönt, smart-ass eller gamling? Kommer min syn bli ännu värre så innan jag vet ordet av så går jag runt med glasögon tjocka som husväggar? Eller är allt bara inbildning och jag får fortsätta leva mitt liv som icke-glasögonorm. Snart vet vi.

Jag erkänner ju att jag inte ser som en örn (antar att dom har bra syn) nå mer på långt håll, men behöver man verkligen det? Jag ser ju fortfarande knivskarpt på nära håll och det är väl ändå det viktigaste. Typ när man ska läsa och sånt. Men det blir ju bara sämre och sämre för varje spenderad timme, stirrandes in i en argsint dataskärm. Så det lär väl inte bli bättre så länge jag sitter kvar på detta jobb.

Men imorgon vet vi, och den som lever får se!
Publicerat: 2009-10-20 @ 15:39:48


Att gå till en ny kyrka..

God morgon! Hoppas alla har haft en mysig och bra helg, det har iallafall jag. Har hunnit med en hel del trots att det inte vart full fart hela tiden. Bland annat var vi på "barnvälsignelse" i pingstkyrkan då några bekanta till oss har en liten son. Allting började bra, med lite trevliga sånger och några ungdomar från rumänien var där och berättade lite om sina liv. Jag tänkte att, jaha det kanske finns en lite mindre tråkig kyrka trots allt? Och allting flöt på bra och trevligt tills predikan började. Till och börja med så var den ganska precis en timme lång *gäsp!* och för det andra vart folk som helt galna, dom grät och snyftade, en del skrek "åh herre jesus" och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen, riktigt obehagligt tycker jag att det var. Mina tankar fördes tillbaka till filmer som våran lärare visade för oss under religionsundervisningen i gymnasiet med heltokiga religiösa församlingar. Usch, läskigt var det! Självklart så får alla tro på vad dom vill och utöva sin religion, det är inte så jag menar, utan bara att det blev lite för mycket för mig, jag var inte beredd plus att när jag tidigare vart i kyrkan har det varit rätt så tyst och alla har gjort som jag gjorde under predikan - gäspade och småslumrade. Så för mig var detta lite skrämmande och ovanligt. Men människorna där var jättesnälla och trevliga och hälsade så glatt när man kom dit. så det var en mycket intressant upplevelse på många sätt och vis må jag säga. Barnvälsignelsen då? Ja den var väl fin och lilla Kofi var så söt och duktig!

Nu är det dags att dra iväg till jobbet, sen är det ut och käka med morsorna och gå på basket som gäller! Ha en fin måndag :)
Publicerat: 2009-10-20 @ 09:38:52


VM-GULD!

God morgon gott folk. Kan inte riktigt tro på det själv, men det är faktiskt sant - jag har, på en helt ledig lördag, vaknat av mig själv och gått upp innan kl 09.00! Antyder det på att jag börjar bli gammal? Innan jag vet ordet av så är jag väl uppe klockan 05.00 och bakar bullar, precis som min farmor gjorde ibland!
Ghanas målkung Adiyiah

Måste även passa på att gratulera Ghanas U-20 landslag till vm-guldet! Det var en långdragen och seg final, utan mål och med få chanser (åtminstone för ghana). De fick även en spelare utvisad i första halvlek, men dom lyckades hålla tätt bakåt. Så det blev straffar där Brasilien efter 3 straffar hade övertaget, Ghana var tvungna att sätta resterande, samt rädda Brasiliens sista för att vinna. Det blev oavgjort. Det slutade iallafall med att Ghanas målvakt räddade Brasiliens sista straff och Ghana satte sin = VM-GULD! Det var dom väl värda!
Nu mina vänner ska jag fortsätta mitt gossip girl-maraton, ha en fin lördag!
Publicerat: 2009-10-17 @ 08:57:38


dagens..

Dagens tillstånd: Pigg och glad, då jag fått sova ut och är ledig!
Dagens borde: tvätta, diska, städa, laga mat..
Dagens planer: shoppa! och springa diverse nödvändiga ärenden på staden
Dagens klädsel: mina nya strumpisar och en varm och mysig stickad tröja
Dagens irritationsmoment: ingenting än så länge faktiskt!
Dagens materiella vill ha: Kents nya skiva
Dagens längtan: till amsterdamresan, endast 11 dagar, 2 timmar, 4 minuter kvar enligt dashboards nedräkning ;)
Dagens vackraste: gula, röda, orange och gröna löv i en vacker blandning i träden!
Dagens bästa: FREDAGSMYS!
Dagens blogg: min egna kanske? ;)
Dagens roliga: gå på leksaksaffär
Dagens låt: Kent - töntarna
Publicerat: 2009-10-16 @ 12:09:53


Höstregn

Godmorgon, vilken härlig fredag det kommer att bli idag! Precis som jag hade hoppats så regnar det idag, dock lite väl mesigt regn om jag får säga det själv.. Men man får inte vara petig. Hade hoppats på regn då jag planerat att VARA LEDIG på min lediga dag, ligga i soffan och kolla gossip girl hela dagen. Därför är det perfekt att det regnar. Men såklart har det dykt upp en hel del saker som mer eller mindre måste göras idag, så det är bara att skjuta på mys-planerna till lite senare! Det är så typiskt, måste till stan och fixa lite grejer, sen måste jag iväg till storheden och handla mat och eventuellt köpa en present till min kära vän som fyller år på måndag. Det var säkert något mer också. Plus att det ramlat in en massa räkningar som är like bra att betala på en gång.
Så det är väl bara att sätta igång, jag ska börja med lite frukost, ha en underbar och mysig regn-fredag!
Publicerat: 2009-10-16 @ 10:25:36


TGIT

Det är alltid svårt att veta vart man ska börja när man inte har bloggat på ett tag. Har haft många ideer och tankar, men inte haft tid/tillfälle att publicera dem här. Sitter för övrigt på jobbet större delen av tiden och att blogga därifrån är inte så lyckat. Tar typ en timme att skriva en någorlunda vettig text då man blir avbruten efter varenda ord!
Men nu har jag ÄNTLIGEN helg, äntligen riktig helg! På över 2 veckor har jag inte haft mer än en och en halv dags ledigt i rad, men nu är det tre (!) dagar ledigt i rad. Ska försöka vila ögonen från datorn (vilket jag vet inte kommer att gå), har nämligen överansträngt dom pga mkt jobb och ser nu suddigt på långt håll. Skitläskigt, speciellt när jag alltid sett perfekt. Ska kolla synen nästa vecka för säkerhets skull.
Nu är det väl dags att sätta igång och laga nån mat, men vad tusan ska man göra? Har ingen fantasi what so ever. Kanske steka lite potatisbullar? inte så jätteroligt..
Publicerat: 2009-10-15 @ 17:14:21


1 oktober

Grattis allihopa på 1 oktober! Detta är enda dagen denna vecka som jag har fördelen att få vara ledig. Och faktiskt har jag tagit tillvara på den på bästa sätt. Började med sovmorgon, käkade frukost på lunchtid och stack sedan och tränade. Var över en månad sen sist, oops! Men det är sånt som händer, man (iaf jag) orkar inte träna så mkt när man jobbar hela tiden, då är det skönt att komma hem och vila.
Har btw skaffat ny telefon sedan sist. Det har inte gått att skicka sms till älsklingen sen i juni (vilket var mkt irriterande), plus att hans mobil kraschade, plus att det bara vart så och jag tänkte bara köpa en simpel sony ericsson, en fin underbart vacker lila. Men det var bara skräp! Så dagen efter inköpet återvände jag till butiken och kom sedan hem med en mobil i klassen värre, hehe. oops där också. Det är ingen iPhone dock, men det är ungefär samma stuk, däremot betydligt billigare. Men jag är skitnöjd ändå!
Nu ska vi åka till staden och käka lite middag, kom ihåg att ta på er vantar när ni går ut - det är oktober nu, nu börjar helvetet (kylan och mörkret)
Publicerat: 2009-10-01 @ 17:09:43



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!