God jul!!

Vi startade julfirandet med tomtegrötsfrukost hos mamma. Finns väl egentligen inget bättre sätt?!

När älsklingen skulle iväg till jobbet kring 12.30 så promenerade vi andra iväg till mormor för vårat traditionsenliga julfina hos henne. Vad tror ni väntar på oss på bordet om inte sju sorters kakor? Preciiiis som det ska vara alltså!

Vi hann just precis spela två partier hjärter sju innan vi blev tvungna att skynda oss hem till Kalle. Hallå, man kan ju inte missa det, viktigast på hela julen ju (förutom julklapparna då såklart ;)).

Men det var inte det lättaste att hålla sig vaken genom hela Kalle, för någon av oss! Vette tusan vad det är med oss, men hela gänget är supertrötta, som om vi inte sovit på veckor..

Vi lyckades iallafall klara oss genom hela Kalle, och tog tag i maten. Eftersom att vi är så pass få som firar så kör vi på litet och simpelt julbord. Men lika mätta blir vi för det!

Nu ligger alla i extrem mat-koma. Bröderna ligger och snarkar på soffan, jag dåsar i en fåtölj, och mamma sitter och löser nå korsord. Ingen full fart här minsann. Lika bra det, då vi måste vänta med klapparna till efter halv tio, eftersom Kanu inte är hemma förrän dess. Och då FÅR man bara inte va trött ;)

Publicerat: 2011-12-24 @ 18:30:37


Julmys

Nu kör vi!!!
Julmys + bingolotto + brudar = perfekt kväll!

Publicerat: 2011-12-23 @ 19:31:34


Tjugotredje december!!

Dan före doppardan idag. Helt sjukt. Set blev ordentlig sovmorgon och sen en sväng på stan med 2 snygga brudar. Nu står maten och puttrar på spisen, innan jag ska he mig iväg till brudarna igen för lite catching-up och Bingolotto - med duttpennor! Snacka om proffs.

Kolla förresten vilket himla mysigt julväder vi har - plusgrader och regn :((((

Publicerat: 2011-12-23 @ 18:19:06


Good hairday

Idag har mitt hår fått värsta makeovern, vilket var extremt nödvändigt efter 2 månader i Afrika. Först blev det klippning hos världens trevligaste frisör på studio Zacks, sen hem och putsa i en burk blondfärg i den decimeterlånga utväxten.

Först hade jag tänkt låta utväxten vara, men när jag hade klippt mig såg det helt förjävlig ut, nästan hela luggen var utväxt, förutom typ 1 cm, som var blond. Rand mitt i luggen = inte så kul. Det såg ut som att jag hade jätteskitigt hår. Så jag kunde bara inte lämna det på det sättet.

Nu däremot, nu är jag skitnöjd! Nyklippt och nyfärgad och fiiin :)

Publicerat: 2011-12-21 @ 21:34:47


Finally!!

Hann bara gå upp och slänga mig i soffan så plngade det på dörren. Vem fan kommer och hälsar på oanmäld före 10 på en onsdagsmorgon? Bara att hoppa i ett par brallor (vill inte öppna för främlingar i bara trollor) och försöka att inte se heeelt nyvaken ut. Kikar i titthålet - ÄNTLIGEN, Lulebo som har fått lite tid att komma och fixa våra läkande kranar, stoppen i avloppet, köksfläkten och lampan i den, ett lysrör till lampan under köksskåpen, dusch-handtaget som satt åt fel håll, trasiga handtaget på skafferiet och dom lösa literna. Undra om jag fick med allt nu?

Så nu kan vi leva lite mer normalt, helt fantastiskt underbart. Hade väl aldrig trott att det skulle bli klart innan jul, så jag får minsann tacka och ta emot, får se det som en lite tidig julklapp helt enkelt!

Nu är det bara att byta om för att göra sig redo för en ledig, men såklart ändå fullspäckad dag. Såhär 3 dagar innan julafton har man väl inte tid att lalla runt helt planlöst? Nej, det är mycket som ska hinna göras och fixas. Vi börjar med spel hos Sara!
Publicerat: 2011-12-21 @ 10:53:08


Fjärde advent

Har bakat och gått an i köket hos mamma hela dagen, nu vankas det gomiddag för att fira fjärde advent. Sen blir det granpynt för hela slanten :)

Publicerat: 2011-12-18 @ 18:08:37


Palt!!

Allvarligt, är man hungrig så är man. Klockan är snart 24 på lördag kväll, och jag ska just sätta i mig 2 paltar. Mums!! Har inte ätit palt på flera månader!

Publicerat: 2011-12-17 @ 23:53:15


Lördag

Denna sista lördagskväll innan julafton firar jag på ett så roligt ställe som jobbet!! Tänk om man fått sitta hemma och mysa med lussebullar, glögg och skumtomtar.. Det hade vart najs. Men å andra sidan så blir det rätt najs när lönen kommer i januari istället ;)

Hoppas förresten att vädret hinner skärpa sig under den kommande veckan. Har inte tänkt fira en grön jul direkt. Men förhoppningsvis får vi lite snö till nästa helg, iallafall om man vågar tro på väder-appen i mobilen och på yr.no's app!

Imorgon tar jag iallafall igen allt julstök som jag missar när jag jobbar hela dagen idag, det blir nämligen julbak för hela slanten imorgon hos mamma. Najs! :)

Publicerat: 2011-12-17 @ 20:42:36


Shitpomfritt

Någon mer än jag som får lite lätt panik när man kollar i kalendern och inser att det endast är 9 dagar till självaste julafton?!

Visserligen är lagenheten julpyntad, det blir julbak på söndag, och vi har nästan planerat klart var och hur julen ska firas i år. Så jag känner mig ändå rätt redo. Men vars är julstämningen egentligen? När vi kom hem från Ghana så hade jag världens julstämning, det var helt underbart. Men nu, nä, som bortblåst.

Jag ska iallafall fara iväg på julklappsjakt med lillebror idag, sen är planen att åka och hjälpa pappa med julpyntandet. Karlar brukar inte vara så pigga på att pynta. Och jag gör det MER än gärna, älskar att julpynta! :) Om jag har tur kanske jag kan få med mig lite julgardiner hem därifrån också, saknar fortfarande till sovrummet och lilla fönstret i vardagsrummet..

Dags att he sig ut i regnet och julklappsshoppa.. Tänk om det ändå hade kunnat få snöa istället för att regna :(

Publicerat: 2011-12-15 @ 13:22:32


Helveteshyllan...

Jag lovade mig själv att aldrig mer ge mig in i skiten, men tillslut blev det så ändå. Sist hyllhelvetet skulle byggas ihop så tog det flera timmar, och jag fick många gånger se hur dåligt tålamod jag verkligen har. Men denna gång tig jag hjälp av mamma, och tänka sig, vi lyckades på första försöket. Måste vara första gången i världshistorien. Nu måste vi bara försöka få någon slags ordning och fixa så att det ser någorlunda fint ut i hyllan också. Men det värsta är ju son sagt över. Tack och lov! :)

Publicerat: 2011-12-13 @ 23:38:33


Klar!

Julgranen är klar!! Det var inte det lättaste att sätta lamporna någorlunda jämt och fint, men skam den som ger sig. Nu är det bara julklapparna under granen som saknas, sen är vi redo för julafton!

Publicerat: 2011-12-12 @ 22:34:15


Måndag

Äntligen måndag! Eller hur? Kanske inte är många som håller med mig, men om man är så bakochfram som jag är och jobbar fre-lö-sön, och är ledig övriga dagar, så är det rätt skönt med måndag. Men ärligt talat så var det faktiskt väldigt kul att vara tillbaka på jobbet. Har saknat mina underbara arbetskamrater och våra gulliga stamkunder, plus att det känns bra att få göra lite nytta igen. Inte bara lalla runt hela dagarna.


Ikväll jobbar sambon, så jag är helt ensam hemma, endast sällskap av TV'n och den halvbyggda julgranen. Men TV'n är inte mycket till sällskap, SVT, tv4 och tv10 är inte så mycket att ha. Och julgranen, ja den verkar aldrig bli klar. Hade tänkt börja med den redan igårkväll, men sköt upp det till i förmiddags, men som sagt, har inte ens kommit halvvägs ännu. Så det är väl ett under om den är klar innan julafton ;)

Shit pomfritt, imorgon är det redan Lucia! Då måste man ju pallra sig upp 7 på morgonen, tända en massa ljus, käka lussebullar och dricka julmust. Inte fy skam ändå :)
Publicerat: 2011-12-12 @ 19:50:29


Julbord

Yes, då var årets första julbord avklarat. Har varit ute på Nordkalotten och käkat med mina underbara arbetskamrater. Maten var superbra, men underhållningen var väl inte riktigt lika fantastisk.. Vi blev då ordentligt mätta, sen började alla gäspa, så vi packade ihop oss och for hem. Typ först av alla. Vilket partygäng! ;)

Nå, det var supergott och jättekul att träffa alla arbetskamrater igen. Nu sitter jag och myser i min zipperall och försöker tina upp från snöovädret ute. Försöker även inse att det imorgon är dags att återgå till arbetet efter alldeles för lång ledighet. Men det ska bli kul. Lite ringrostig lär jag väl vara, men det ska nog gå bra!

Publicerat: 2011-12-08 @ 22:38:30


Yes!!

Äntligen!!! Lägenheten är skinande ren, luktar inte katt nå mer, utan snarare som en stor ljuvlig rengöringsflaska!

Tapeterna i sovrummet ska klistras upp på väggarna i kväll, och ikealeveransen har anlänt!

ÄNTLIGEN börjar saker och ting rätta till sig för oss! Kommer nog bli att bygga hemnes halva natten, haha ;)

Publicerat: 2011-12-06 @ 16:53:11


Flyttkaos

Sen vi kommit hem har det inte varit någon ordning på nånting alls. Om allt hade gått enligt planerna så skulle vi nu bo på tuna, färdiginflyttade, julpyntade, och allmänt glada och normala. Men vi hann inte mer än flytta in alla våra grejer i lägenheten innan vi insåg att den är totalt ostädad. Mysigt att flytta in i en annan människa och hennes 7 katters smuts, damm och äckelpäckel..

Inte nog med att det var smutsigt, massor med grejer var trasiga, och hon hade tagit med sig alla sopkärl, diskproppen och duschdraperistången. Bland annat.

Så av förklarliga skäl har vi inte kunnat bo där, trots att alla våra grejer är där sen i torsdags. Sedan dess har vi åkt runt på sov-turné hos en massa olika familjemedlemmar, och har spridit ut våra tandborstar, mobilladdare, strumpor och diverse andra lösa prylar runt hela Luleå i princip..

Idag har lulebo hur som helst skickat en städfirma till lägenheten, äntligen. Borde egentligen ha blivit gjort innan vi flyttade in. Så nu håller vi tummarna att domdär klara tills imorgon eftermiddag, så kan vi flytta in på allvar och bo i våran lägenhet som normala människor, vore nice!

Nu = dags att koncentrera sig på hockeyn på tvn

Publicerat: 2011-12-05 @ 20:43:42



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!