Söndag 23 oktober - dag 22

Idag har vi haft en väldigt lugn och stillsam dag. Trots att vi mår betydligt bättre nu, så har vi ändå tagit det lugnt. Till frukost idag har vi ätit något så nyttigt som havermoutpap! (för er som inte kan alla grötsorter på holländska så betyder det havregrynsgröt;)) Mums va gott det var! Tidigare har vi bara käkat stekt ägg varje morgon, eller vitt bröd doppat i ägg och sedan stekt i en massa olja. Smakar väldigt gott, men är kanske inte vääärldens nyttigaste... Så nu kör vi på havregrynsgröt istället. Gott och nyttigt!


På förmiddagen fick vi inte så mycket gjort, bara en liten promenad. Man måste ju röra lite på fläsket, även fast det är varmt som tusan! Tillslut hamnade vi på fotbollsplanerna vid Faizas skola. Där var det full aktivitet med träningar och matcher. Nå små små små pojkar spelade match, och dom var helt galet duktiga! Dom var i den åldern där man i Sverige fortfarande leker lekar på fotbollsträningen istället för att spela fotboll. Här leker man inga lekar på träningen minsann. Här spelar man fotboll. Från första till sista sekund av träningen. Gärna ännu mer. Antar att det var därför dom var så himla duktiga trots att dom äldsta inte var mer än kanske 7-8 år.



Vi var helt slutkörda efter fotbollstittandet och promenerandet. Vi är inte riktigt i form ännu, åtminstone inte jag. Så vi passade på att vila en stund innan vi käkade lunch. På eftermiddagen vågade vi oss på att fara in till stan. Vi hade lite ärenden att uträtta. Eller rättare sagt behövde vi kort och gott köpa tvättmedel och juice. Men va fan, det finns inte parfymfritt tvättmedel i Tamale! Helt crazy. Hört talas om allergier? Hittills har vi använt ett tvättmedel med en massa parfym i, vilket inte är bra. Det kliar EXTREMT mycket, och jag får utslag av det. Så det är inte kul. Nå, tillslut hittade vi nån typ av tvål som man tydligen använder som tvättmedel, och den verkade vara parfymfri. Så vi ska testa att tvätta lite imorgon och se hur den fungerar. Om den också bara är skit så får Aicha ta med lite RIKTIGT tvättmedel från sverige där vi minsann tänker på stackars allergiker också..! ;)

Det blev en kort sväng på stan denna dag, men det räckte gott och väl. Resten av eftermiddagen och kvällen har vi bara varit hemma, käkat middag, suttit ute på gården och babblat och vart sociala. Vi har förresten börjat planera för lite utflykter under nästa vecka, det kommer bli kul! Men det får ni veta då.... Godnatt.

Publicerat: 2011-10-24 @ 00:19:19


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!