Onsdag 5 oktober - dag 4

Det är väääääldigt jobbigt att gå upp kl 5 på morgonen. Men ska man till Tamale så är det bara att pallra sig upp. Det går endast ett pluttplan om dagen, och det lyfter kl 07.00 från Accra. Incheckningen är mellan kl 05-06. Fyyyyy. Men som sagt. Vi har inte så mkt till val. Flighten tog strax under en timme, så när vi kom fram blev vi upphämtade på tamale airport av Teacher (han som hjälpt oss bygga huset) och Taju (Nuzuras storebror). De hade också en bil med chaufför. Tur att dom hade stor bil, för vi har mycket packning och vi har kört runt myyyycket grejer idag!


När vi kommit hem till vårat hus och dumpat väskorna så var det bara att sätta igång att arbeta. Mycket som ska fixas. Eller rättare sagt, inahandlas. Första svängen vi åkte så köpte vi ett kylskåp med frysfack och en säng. Vi hann även fixa några som kommer och gör klart toaletterna och duscharna i huset. Sen var vi tvungna att åka och tömma bilen. Sen vände vi tillbaka in till stan. Då växlade vi pengar så vi skulle ha råd att shoppa ännu mera. Denna gång blev det bland annat en fläkt till vårat rum, lite frukost, lakan till sängen, ris, en massa vatten och cola. Sen fick det vara nog. Hem och ätal, goooood mat! Dom skämmer bort oss ordentligt här, med bra och god mat. Efter det har vi bara duschat, vilat, fixat lite i vårat rum och umgåtts med våran familj här i Ghana.


Nu ikväll har vi haft riktigt oväder, det har blåst ordentligt, spöregnat och åskat som FAN! Konstig åska, bara tusen blixtar, och inga smällar. Det var väldigt facinerande, bilxtar över hela himlen, typ överallt, hela tiden! Kanu = rädd. Elin = glad.


Tyvärr så gick strömmen när det började bli oväder, men vi har haft det supermysigt och vilat på sängen och kollat på ovädret. Vi har också kollat på bilder och babblat en massa med Taju och Faiza.

Nu har det slutat gå åska för länge, länge sedan, men elektriciteten vill inte komma tillbaka. Så vi har fått åka och köpa batterier och använda ficklampor hela kvällen. Tur i alla fall att de finns, och att laptopen går på batteri. Vi får väl se om vi får tillbaka någon ström ikväll, eller om det blir först imorgon. För då ska vi sätta igång vårt nya kylskåp och fylla det med all god juice, vatten, sprite och cola som vi köpt! Det kommer bli superduper.

Vi fick just också se fireflies, sååå häftiga! Deras rumpa blinkar i neongrönt. Blinkande insekter liksom, hur coolt? Jag är sjuikt facinerad. Hur tusan kan dom blinka?? Hunr fungerar dom? Har dom en lampa i arslet?? Jag fattar nada. Vi måste skaffa internet snart så jag kan googla dom!

Publicerat: 2011-10-07 @ 16:27:13


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!