Onsdag 19 oktober - dag 18


Detta är vårat kontor här i Tamale ;)

Onsdag var utan tvekan den varrmaste dagen. Tyvärr så har vi ingen termometer, men det kanske är lika bra. Man kanske inte skulle våga sig ut om den visar 35-40 grader. Men igår var det helt sjukt. I solen var det garanterat 50 grader varmt. Men klarar man minus 40 så borde man klara plus 40 ;)

Igår var vi, trots värmen, iväg på en hel del äventyr. Vi började med att ta en taxi in till stan för att möta Oscar. Vi fick träffa hans mamma och syster, som vart superglada att se oss. Dom bjöd oss på en liten "ghana-bulle" som var väldigt god. Så vi satt och socialiserade och hade trevligt med dom en liten stund. Sen tog Oscar med oss till området där han och Kanu bodde innan Kanu kom till Sverige. Dom visade huset där dom hade bott, och träffade massor med folk som fortfarande bodde kvar i området, som vart jättejätteglada att se dom.

Mormor och en massa söta ungar

Till sist hamnade vi hemma hos Oscar. Han bor i en "etta" som han hyr. Den kostar så mycket som 12 cedis per månad, vilket motsvarar drygt 50 kr. Lite skillnad motför hyrorna hemma. Iochförsig lite skillnad på standarden också, men ändå!

Hemma hos Oscar så kikade vi på gamla bilder. Det var mest fotbollsbilder såklart. Efter en stund var Oscar tvungen att åka iväg till träningen, så vi åkte med han in till stan. Vi var tvungna att köpa lite ny juice och annat smått och gott. Även brödet var slut, och Kanu var tvungen att åka förbi hemma hos kungen, så vi fick inte åka hem efter stan. Istället åkte vi till Lamashegu. Kanu for till kungen, och jag och Taju gick till hans jobb och chillade en stund. När Kanu var klar hos kungen så köpte vi en kasse med bröd och började promenera hem. Vi hann hem precis lagom i tid innan det blev mörkt och kolsvart ute. Bra planering med andra ord! Sen på kvällen var vi så slutkörda att vi inte orkade göra annat än äta middag, ta ut mina extremt risiga flätor, och stupa i säng!
Publicerat: 2011-10-20 @ 12:14:23


1 kommentarer
Postat av: Anita

Hej! Vadå varmt....? Tänk, frost på marken. Härlig frisk luft. Minusgrader. Långkalsonger. Varma vantar. Halsduk och mössa! Idag ska Vi byta tll Vinterdäck på bilarna. Utemöblerna plockas undan. Shortsen har för länge sen hamnat längst in i garderoben. I morse när vi slog på TVN så visade Svt slalom...! Vi skyndade oss att byta kanal! Hur gör man för att se DEL 1? Jag var ju lite sen att kolla bloggen. Väntat på adressen men det enda som har komit i min mail är "luleå bussiness Journal". Irriterande för Darorn både hemma och på jobbet Hänger sig så fort jag öppnar den. Snälla kan ni sluta skicka den! Det blir så struligt på mitt jobb när jag blir utan dator. KRAM anita och Mats

2011-10-23 - 11:21:55 |

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!