Lördag 7 oktober - dag 6 - PART 2



Som vanligt så är vi sist upp på morgonen. Även fast vi oftast går upp före 7. Crazy. Vem går upp kl 7 när dom är på semester och är helt ledig? Men det går faktiskt inte att sova nå mycket längre, solen är uppe och skiner som FAN sedan länge, och folk är vakna sen kl 5 och babblar och lever om, så det är lika bra att kliva upp. Om vi låtsas att vi lever i Sveriges tidzon så blir tiderna lite mer normala, för då betyder det att vi går upp kl 9, och det är mer mänskligt på en semester tyckre jag. Fast å andra sidan så går solen ner kl 18 varje kväll, och då tar det kanske 20 minuter från dagsljus tills det är nattsvart. Och då skulle klockan lika gärna kunna vara mitt i natten. Och eftersom att det är så varmt på dagarna så är man helt slutkörd på kvällen, så oavsett när du lägger dig så slocknar du på en gång. Så va fan, det då är det väl lika bra att kliva upp tidigt som fan.


Idag har vi i alla fall haft den lugnaste dagen hittils i Tamale. Vi började dagen med att äta frukost och allt det där vanliga nivet.. Sen, eftersom att det är fredag, vilket är som muslimernas söndag då man går till moskén och sånt, så var det lite speciellt. Plus att när man flyttar in i ett nytt hus, så ska man enligt gamla muslimska traditioner läsa ur koranen och offra ett lamm som man sedan lagar mat av till alla som kommer och deltar i cermonin.


När vi var klara med den speciella inflyttningsfesten så tog vi en sväng in till ett internetcafé. ÄNTLIGEN. Snacka om att man har internetabstinenes. Tänk er – ingen facebook, ingenmail, inget aftonbladet.se, inget nånting på datorn! Men shit pomfritt så långsamt internet. Man får inte ha bråttom. Riktig tålamodstestare..


Nå, när vi var klara där så for vi in till stan, vi kids (Elin, Kanu, Faiza och Taju). Vårat uppdrag var att leta reda på Teacher, som skulle ta oss till banken och hämta ut Kanus kort. Så vi promenerade, promenerade och promenerade. Och sen promenerade vi lite till. Men tillslut så kom Teacher åkandes på sin moppe, så vi hoppade in i en taxi och for till banken. Innan vi vände hem sen, så var vi tvungna att köpa nytt vatten, eftersom att alla farbröder som var här på morgonen i princip tömde vår kyl på vatten, läsk och juice. Så nu har vi lärt oss – lås kylen när en farbror är i närheten! Men vi hade nästan inga pengar, så vi hade bara råd att köpa 6 vatten, för vi behövde lite pengar för att ta oss hem. Och då menar jag verkligen LITE. För taxin från stan och nästan hela vägen hem betalade vi 4 personer 2 cedis. 1 cedis är 4,6 kr. Så typ 9 kr för 4 personer att åka taxi. Helt sjukt. Det är nog lika bra att jag inte har hand om ekonomin här, för jag skulle ha betalat minst 5 gånger så mycket, och ändå tyckt att det var billigt.


När vi kom tiillbaka satte vi oss ute på gården och hade lite klassiskt svenskt fika. Mariekex och juice. MUMS! Mer fika till ghanafolket. Men dom tyckte nog att vi var konstiga med vårt fika. Men skitsamma, det var GOTT! Sen tog det inte länge förän det blev kolsvart, och som vanligt så var strömmen av. Så vi fick gå runt här med ficklampor för att se något. Tillslut så kom ändå strömmen tillbaka så vi kunde göra mat och äta. Vi hade lite fredagsmys inne i vardagsrummet, vi käkade, kollade på bilder och babblade med Kanus kompis Oscar som kom och hälsade på. Sen var klockan helt plötsligt väldigt väldigt mycket, så det var bara att hoppa i säng!

Publicerat: 2011-10-08 @ 15:35:55


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!