Fredag 14 oktober - dag 13


Fredagen var en vaaaarm och slö dag. Vi vaknade som vanligt tidigt på morgonen och tog det ganska lugnt. Sen åkte Kanu till en gubbe som även han ska försöka hjälpa att fixa kanus knä. Han passar på att ta hjälp av så många som möjligt nu när vi är här i Ghana. När han kom tillbaka så vilade vi och fikade lite kex. Sen, just innan kl 13 så tog han med sig mormor och gick till moskén. Fredagar är den stora heliga dagen då man går till moskén. Ungefär en timme var dom borta. Undertiden sysselsatte jag mig med korsord, men tyvärr är jag för smart, så hela korsordstidningen är nästan slut efter bara 2 veckor. Jag ska beställa några med Aicha när hon kommer!

Resten ev eftermiddagen låg vi inne och chillade på sängen. Det är så varmt och soligt ute, så det är skööööönt att ligga inne under fläkten. När klockan närmade sig 17 så kom vi på att vårat gudomligt goda bröd nästan var slut, så det var bara att hoppa i flipflopsen och traska iväg. Kl 18 blir det mörkt här, och det är inte speciellt gott om gatlampor på stigarna mellan husen. Så helst ska man vara tillbaka innan kl 18 om man inte vill gå vilse eller trampa i nån mysig ko-blaja på vägen...


Det är ganska långt dit vi går för att köpa brödet. Eller ja, långt och långt, men det är varmt som satan och solen lyser, och det är dåliga vägar, så det är ansträngande att gå. Man kan inte hålla samma takt som man är van vid. Så det tar ett bra tag att promenera. Vi hann iallafall nästan hela vägen hem innan det blev mörkt, så allt var frid och fröjd.

Kvällen spenderades med middag och fredagsmys med våra vänner. Kvällarna är inte så långa, så vi gör inte så mycket innan vi somnar. Oftast äter vi kring 18.30 eller 19. och sen är man så trött så det blir bara facebook och sen godnatt.
Publicerat: 2011-10-17 @ 13:57:55


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!