Torsdag 10 november - dag 40


Kanu med sitt kusinbarn

Tidigt på förmiddagen åkte vi in till stan med mamma Aicha och Faiza för att handla mat. Det är bäst att komma sig iväg på morgonen, innan det hunnit bli 35 grader varmt. Vi ringde efter en taxi som kom och hämtade oss från gården, lyxigt nog. Inte för att taxin i sig var speciellt lyxig, snarare skruttig, som alla andra taxibilar här.. Iallafall, vi handlade en massa mat som vanligt, och vatten. Det går extremt mycket vatten i värmen. Man dricker väldigt många liter om dagen, för annars känns det som att huvet börjar koka och man svimmar tillslut.

Våran kompis Peace som bodde hos oss i två dagar, sen kom ägarna och hämtade hem henne. Nu är det väldigt tomt och vi saknar henne mycket! ♥

På vägen hem åkte vi förbi våran "spågubbe", Aicha hade köpt lite bröd och te och annat gott till honom. Han vill aldrig ta emot pengar om man vill ge han lite, men mat vill han gärna ha! Och han är alltid så snäll och hjälper oss med en massa grejer, så lite fika är han väl värd. Vi blev där några timmar, och sen blev jag extremt trött och hungrig, vilket alltid leder till dåligt humör när det kommer till mig. Så jag blev lite less, och krävde våran hemgång! När vi kom ut från farbrorn så väntade våran taxi på oss, och körde oss hela vägen hem, där lunchen väntade på oss - underbart!

Mitt på dagen orkar man aldrig göra nånting annat än VILA! när solen står som högst, mellan typ 12-15 så är det alldeles för varmt för att egentligen ens vara utomhus. Så man får hålla sig inne eller i skuggan och bara vila och vänta på att det ska bli liiite svalare iallafall.

Söta get-ungar längs vägen

Så nån gång efter 15-tiden så tog vi Teachers moppe och for en till sväng in till stan. Vi hade nämligen glömt att köpa bröd och juice och lite annat smått, plus att vi skulle träffa en gubbe som är manager för Kanus lag som han spelade i när han bodde här. Vi pratade med han om när det passar för oss att komma och dela ut träningströjorna, shortsen och västarna, så vi ska dit på måndag och leka lite tidiga jultomtar!

Vi for även en sväng förbi Young Kotoko Footballpark, där Kanus kompis Oscar hade träning. Vi passade på att säga hej till han och såklart träffade vi även några andra gamla kompisar. Vi kan inte gå nån stans utan att träffa på nån som Kanu antingen har spelat med, spelat mot, eller gått skolan med! Han har till och med sagt att han börjar bli less på allt folk som vill träffa han, att han vill åka härifrån, haha!

Publicerat: 2011-11-12 @ 19:52:25


1 kommentarer
Postat av: Marie

Har så många gånger tänkt skriva en kommentar men det har tyvärr aldrig blivit, men nu så...när du skriver om kusinbarn kände jag mig bara tvungen för du har ett kusinbarn som saknar er här. För Anton pratar någon gång då och då om er. Visade förra veckan några bilder från bloggen åt han och då tyckte han verkligen att ni skulle komma tillbaka. Försökte med att nu är det inte så länge kvar men han envisades med att ni skulle komma NU :-) Hur som är det kul att få läsa om eran resa! KRAM

2011-11-13 - 22:46:04 |

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!