Söndag 6 november - dag 36


Det var en stor högtid här i Ghana i söndags. Det var muslimskt nyår, som såklart skulle firas ordentligt. Till att börja med så klär sig alla i nya fina kläder, gärna färgglada. Alla är glada och taggade att fira ordentligt. Så när vi hade klätt oss tjusigt så packade vi in hela släkten i en skranglig minibuss, som körde oss in till stan, där flera tusen människor samlats i en park för att be tillsammans. Först satte vi oss på en matta och käkade lite karameller. Det var bara vi brudar som var där, för grabbarna gick iväg sitt ställe, där dom skulle be. Så vi väntade, väntade, och väntade. Tack och lov så hade vi en plats i skuggan. Trots att klockan bara var strax efter 8 på morgonen så var det ohyggligt varmt. Speciellt när man måste ha långbyxor, tröja och en sjal över huvet. Och det är 30 grader varmt. Då svettas man. Nå, tillslut drog dom igång, så alla ber, och jag vet inte riktigt vad jag gör, så jag bara härmar dom jag står brevid och hoppas att jag inte ser föööör lost ut, hehe. Det verkade iallafall gå bra och alla var nöjda och glada när dom hade bett klart, ungefär 5 minuter senare.


Så vi försökte komma oss ut från parken så snabbt som möjligt. Men det är inte lätt när det är en inhägnad park, med bara en endaste liten utgång och det är fleeeera tusen människor där som vill ut på en gång. Till sist var vi alla tillbaka i skrangelbussen iallafall och började fara hemåt. Under hemfärden passade vi på att stanna och hälsa på lite släktingar, då man måste göra det när det är den här högtiden. Helst ska man fira den med så många som möjligt...

Resten av dagen hände det inte så mycket. Vi for en sväng in till stan, men det var ingen idé då nästan allt var stängt. Så vi vilade bara och socialiserade med folket här resten av eftermiddagen och kvällen.

Publicerat: 2011-11-10 @ 10:24:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!