Sondag 20 november - dag 50

Shit pomfritt, har vi varit borta i 50 dagar????!!!

Hotellfrukost i Ghana betyder iiiinte riktigt samma sak som hotellfrukost i Sverige. I Sverige ar vi bortskamda med att det star uppdukade metervis med massor av olika sorters yoghurt, korv, agg, brod, sylt, bar, frut, flingor, fikabrod, juice osv. I Ghana far du vara glad om du ens far valja mellan the eller kaffe. Och om du vill ha stekt agg eller omelett. Det ar namligen det en hotellfrukost har bestar av - en kopp the eller kaffe (ibland finns milo (oboy)), och en omelett/stekt agg, och 3 rostade mackor. Du kan inte ens valja morkt eller ljust brod. Och for denna fjuttiga lilla pluttrfrukost, som man inte ar matt pa mer an en timme, vill dom ha mer an 10 cedis. Alltsa 50 spann..

Nar jag, Kanu, Aicha och Faiza mumsat i oss varsin minipluttfrukost, reser vi oss upp for att ga, men blir stoppade i dorren ut. Tydligen maste vi betala for tva personers frukost, eftersom att det bara ingar en frukost per rum. HUR KNAPPT? Vi sover ju 2 personer i varje rum, och vi betalar fullpris for rummen. Plus att det star pa deras prislista att internet och frukost ar included i priset. Men dom vagrade ge med sig, sa det var bara att punga upp 20 cedis for lite brod och te.

Dagens aventyr inleddes med att vi akte ivag till morfars hus, dar han bor med hela stora slakten. Helt sjukt, dom var sakert 50 personer som bor dar pa samma gard. Visst att det kan vara trevligt att bo med sin familj, men det dar var typ extremt, jag skulle aldrig sta ut med sa mycket folk pa sa liten plats. Sa intensivt! Alla dar var iallafall jattetrevliga och glada att vi kommit och halsat pa dom. Jag fick till och med ett par skor av en kille som ar typ 20, som ar Kanus morbror. Man blir forvirrad av den dar slakten alltsa..!


Kumasi market - gaaanska mycket folk

Nar vi halsat pa alla i den gigantiska slakten, och suttit inne hos morfar och pratat ett tag sa for vi in till stan. Vi hade planerat att kopa en massa julklappar och presenter dar. Tjejerna fran Holland som vi traffade nar vi var i Mole nationalpark, sa namligen att dom hade hittat massor med bra och billiga grejer i Kumasi, sa vi tankte att vi ocksa skulle forsoka. Men alltsa. Stan, eller marknaden kanske jag ska kalla den, var helt SJUK! Aldrig sett sa mycket folk, bilar och marknadsstand pa ett och samma stalle. Plus att det var 33 grader varmt och soligt som fan. Det kanske inte ar sa svart att forsta att vi inte orkade ga dar sa lange. Lite grejer hittade vi iallafall som vi kopte, sa vi gick inte helt lottlosa!

Nar vi tillslut kom tillbaka till hotellet var vi HELT slut! Vi kakade en sen luch, och sen gick vi upp pa rummet och duschade. Pa kvallen var vi sa extremt trotta efter den intensiva formiddagen, sa vi bara lag och kollade pa tv hela kvallen. SKONT!
Publicerat: 2011-11-25 @ 19:42:09


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!