Onsdag 9 november - dag 39


Kanu, jag och Rakaya med varsin liten sötnos ♥

Tidigt, tidigt åkte Aicha och Faiza till stan och köpte maaaaaaaaassor med mat, bland annat 50 kg ris, en stooor låda med kyckling och en till lika stor låda med fisk.. så när dom återvände var det bara att sätta igång att jobba. Vårat uppdrag till att börja med var att laga 30 portioner mat. Tur att vi har måga duktiga kockar här, som är vana att göra ordentliga storkok. Undertiden som maten lagades ute på gården så passade jag på att ladda kameror, tömma minneskort och plocka fram en massa tröjor och kläder. När sedan maten var färdigladag och packad i lådor, så lastade vi in oss, maten och en stor resväska full i kläder, i samma skrangelbuss som vi använde i söndags till parken, och for mot Tamale Childres Home.

alla barn älskar att prova solglasögon!


stora snyggingen har hittat två små snyggingar

När vi kom dit hann vi inte mer än hoppa ut från bussen så hade vi en massa barn omkring oss som ville upp i famnen. Vi alla tog varsin unge på armen och gick in. Vi fick hälsa på dom allra minsta barnen på barnhemmet. De låg i små rum, 3 babysar i varje rum. Jag tror att det var minst 5 rum med 3 i varje, så minst 15 stycken, och alla var under 1 år gamla. Den allra minsta var bara 3 veckor. Helt underbart söta barn! Men ville bara ta med sig alla hem och krama dom! ♥

några av barnen väntar på maten..


lilla familjen? ;)

När vi gått på husesyn där inne gick vi ut på gården igen där personalen samlat alla dom större barnen. Då passade vi på att dela ut kläderna som vi hade med oss, så vi klädde alla barnen, stora som små, i knallgula tröjor. Även personalen fick sig några nya tröjor. Dom sliter säkert väldigt väldigt hårt, och har troligen inte speciellt bra betalt..

detta var världens snällaste unge, så lugn och snäll! ♥


hela gänget!

När alla hade på sig sina gula fina tröjor, så ställde vi upp för att ta ett fint gruppfoto. Men barnen var otåliga och orkade inte så stilla så länge, speciellt inte när dom såg att det fanns mat och festis som väntade på dom. Vi skyndade oss att fota klart, och delade sedan ut maten. När barnen satt tysta och snälla och käkade, passade vi på att ge resten av sakerna till personalen. Bland annat hade vi med oss lite bjölor, shorts, underkläder och ännu mer tröjor. Förhoppningsvis kommer allting till stor nytta. Alla blev väldigt glada, så det kändes superbra att kunna hjälpa till lite grann iallafall. Vi har även sagt till dom att vi gärna ska skicka mer grejer till dom i framtiden, så vi har fått deras adress och allting, så det är bara att börja samla grejer igen när vi kommer hem!

Sveriges fotbollsladslag? :)


Kanu hjälper barnen med drickan

Publicerat: 2011-11-11 @ 16:01:02


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!