Mandag 21 november - dag 51

Vi bestamde oss for att inleda den nya veckan med lite sovmorgon. Trots att vi skulle ivag till Accra, och ville komma ivag nagorlunda i tid, sa bestamde vi att inte aka allt for tidigt anda. Trots detta sa var vi ombord pa bussen och pavag soder ut strax efter kl 9. Sovmorgon har ar inte riktigt samma sak som sovmorgon hemma ;)

I Ghana finns det manga olika sorters bussar. Allt ifran skramliga, rostiga grejer som i princip haller pa att falla i sar mitt pa vagen, till fiiina frascha och skona VIP bussar. Man kan ju tanka sig att VIP (med tanke pa namnet) skulle vara valdigt dyrt. Inget som "vanliga" manniskor (typ vi alltsa) aker med bara sadar. Men en resa mellan Kumasi och Accra, som tar drygt 5 timmar, kostade ENDAST 20 cedis (typ 90 kr) per person!!

Och faktiskt, jag kan anda forsta varfor dom kallar bussarna for VIP. Tank er en stor vanlig buss, i den ryms kanske omkring 60 normala stolar. I denna VIP-buss fanns 31 platser. Mer rymdes inte, eftersom att stolarna var sa breda och man hade sa gott om benutrymme. Dessutom satt vi langst bak, sa vi hade annu mera plats. Underbart! Tycker att det borde finnas VIP-alternativ hemma ocksa for oss langbenta stackare som alltid maste mosa in benen mellan na tranga saten. Sa vi var valdigt nojda med valet av buss iallafall. Plus att det fanns airconditon, vilket var extremt viktigt. Ja, sa vi var da valdigt nojda med bussen iallafall.

Nar vi anlande till Accra kring 15-tiden sa kom Cyndis man och hamtade upp oss. Han skjutsade oss hem till dom, sa att vi fick duscha och vila lite grann. Man ar ganska trott efter en 6 timmars bussresa i varmen. Plus att kanske 2 av de timmarna kors pa en vag som mest bestar av gropar.

Nar vi aterhamtat oss lite sa hoppade vi tillbaka in i bilen och for in till stan for att ata middag. Det blev kycklingbrugare med pommes och cola pa KFC. MUMS! Fast det var lite val mycket chili i burgaren... tyvarr.

Vi passade aven pa att hitta ett hotell att bo pa inne i stan. Forst hade vi tankt bo hemma hos Cyndi under veckan, och sen framat helgen hitta ett hotell. Men nu visade det sig att det tar over en timme med bil att aka fran Cyndi till stan, plus att dom hade valdigt lite plats for oss att sova pa i sitt hus. Sa vi hittade ett bra hotell inne i stan istallet, till bra pris. Sa det kandes mycket battre och enklare.
Publicerat: 2011-11-25 @ 21:15:32


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!