Lordag 19 november - dag 49

Kl 6 var det bestamt att en av Kanus alla "uncles" skulle komma och hamta upp oss. Han skulle ocksa till Kumasi idag och hade en massa lediga platser i bilen, sa han erbjod oss att aka med honom istaller for att vi skulle ta bussen. Perfekt!

Na, jag kan ju saga att klockan var efter 7 innan han hade hamtat oss och vi var pa vag fran Tamale. Inte for att vi hade brattom eller sa, men nar folk sager en tid har sa ar det inte alltid den stammer. Ghana gar ju pa GMT-tid, och nagra tjejer som vi traffade sa att har skulle GMT lika garna kunna betyda "Ghana Maybe Time". Och jag kan inte annat an halla med!


Kintampo waterfalls (inte varan bild)

Hursomhelst, det var skont att aka bil, istallet for buss. Da kan vi namligen stanna precis var vi vill och precis hur lange vi vill ocksa. Langs vagen mellan Tama och Kumasi ligger namligen Kintampo waterfalls, ett extremt vackert vattenfall, helt otroligt. Saklart kunde vi inte lata bli att stanna dar, turister som vi ar! Och tur var val det, jag hade inte velat missa det. Aaah, nee det gar inte att beskriva med ord hur vackert, fint och harligt det var dar!

Nar vi njutit av vattenfallet och lite svalkande bad (i vattenfallet) sa hoppade vi tillbaka in i bilen och fortsatte soder ut. Visserligen hade vi redan akt mer an 3 timmar, men det var lika langt kvar. Kring 15-tiden kom vi antligen fram till Kumasi. Vi for direkt till Golden Gate Hotel, dar Aicha brukar bo nar hon ar har. Da var det rakt in i duschen som gallde. Svettig efter 6 timmars bilakande, plus att vi badat lite vid vattenfallet, sa man kande sig inte sa frasch.

Nar vi duschat klart och borjade inspektera varat hotellrum sa insag vi att det var mycket som inte var som det skulle. For det forsta sa fungerade inte Airconditionen. Ajjabajja. Den ar typ viktigare an sangen... Det stog att den var pa 18 grader, men man kande direkt att det var minsann inga 18 grader som kom fran den, snarare det dubbla.. For det andra sa fungerade inte vagguttaget dar sladden till kylskapet satt, sa om vi ville ha igang kylen sa kunde vi inte se pa tv, och tvart om. Och for det tredje sa fungerade inte lampan innanfor dorren. Visst, den kanske inte var sa viktig, men man vill ju anda att saker och ting ska fungera.. Sa vi vart lite irriterade pa att ingenting verkade fungera, sa vi kravde helt enkelt att fa byta rum. Och dar fungerade allting faktiskt!

Pa kvallen har vi bara vilat, atit middag i hotellets restaurang, promenerat lite i omradet och allmant tagit det lugnt.
Publicerat: 2011-11-25 @ 19:20:24


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!